måndag 18 oktober 2010

Lite mer smått & gott - Matcha bland allt från HM, Nelly & Lindex

Jeans skjorta Lindex
Kofta Lindex
Tröja hm.se
Body Nelly.com
Byxa hm.se
Stövlar polarn & pyret
Mössa polarn & pyret
Sockar hm.se
Kofta hm.se
Farfars tröja hm.se
Byxa hm.se
Skjorta nelly.com
Jeans hm.se
Kängor hm.se
Skjorta hm.se
Skor hm.se



Mys set från Levis nelly.com

15:23

Grå body från converse  Nelly.com
body från Nelly.com
Tofflor Nelly.com

Dom här är bara för bra , finns i massa olika färger / motiv Nelly.com
Nelly.com        

DAG 10 - 10.15

INGEN BEBIS

Men nu har det börjat göra lite små ont i min mage, och det trycker på..
Så nu får vi bara hoppas.

Helgen har varit helt underbar- bestod av att umgås med familj och god mat!
Igår Söndag var det mys för hela dagen..
Sedan på kvällen fick vi besök av våra vänner Josse och Robban.

Känns som om jag bara  skriver sådant som ni kanske inte vill läsa just nu , men det är för att jag sitter och tänker på när jag ska FÖDA hela tiden. Kommer bli bättring på allt så fort lillen är till världen.
 jäklar :-)


Skickar in lite fina shopping tips  till barn lite senare , för nu är det frukost

Så här känner jag mig ;-)
PUSS PÅ ER

lördag 16 oktober 2010

16:16 Dag 7 INGEN BEBIS

Så nu är det 7 hela dagar = med en hel j-vla vecka och ingen bebis ute ännu :-(
Men det är väl helt enkelt att bara gilla läget och inse att han ligger inne i min mage och bara gottar sig.
Och kommer ut när han helt enkelt känner för det..
Vilken liten retsticka ;-) 

I alla fall så vilken skön lördag man vaknade till!! Helt höstig och go!!
Så vi tog oss ut på en promenad och strosade omkring, sedan åt vi lunch på en uteservering - Underbart




fredag 15 oktober 2010

14:46


Dag 6 INGEN BEBIS!!

Fick frågan om jag käkat massvis med  sega gubbar och råttor under min graviditet..jaaa??
Hallå? Gud gör mig pigg , glad , bla bla.. Vill verkligen bara få föda nu!
Och snälla ALLA sluta och ring och fråga om jag fått - eller om jag känner något ut över det vanliga,
för svaret är ändå - NEJ!!
Gud kan man låta mer bitter? Tror inte det , men ni som gått över tiden som jag vet exakt hur jag känner!
Pest och pina :-( Tack gode gud för min älskade Ville!! Vad hade jag gjort utan Dig.. Älskar han så!!

Japp så min dag ända fram till nu har bestått av - vaknade 10:30 - fixade mig - tog en promenad och mötte upp min vän Frida , vi tog en promenad , sedan gick vi hem och tog en lunch tillsammans , Mysigt verkligen!! Fredagar är väl något speciellt? Gillar verkligen dom. - Ända sedan jag varit liten så har jag "älskat " mina fredagar.. Klädde till och med upp mig när jag var liten i fin klänning , strumpebyxor med olika mönster på och mina allra finaste " kalas " skor HAHA!
Mina " kalas skor "


Nej nu är kl snart 15 , och då slutar min Ville. Saknar han mer än vanligt idag..så ska bli skönt att få se han. Blir en liten fika om han är lika sugen på det som jag.
Men innan jag springer ner för att möta han så vill jag visa några shopping tips till barn - det här är på min lista :
Cheap Monday tröja finns även i grått

Cheap monday jeans


Allt detta finns på Nelly.com

Nu drar jag! PUSS PÅ ER

torsdag 14 oktober 2010

Lite shopping tips från Nelly.com

Dom här skorna är ur snygga, dragkedja bak matsumoto 379 kr på Nelly.com
Mys kofta från Jeane Blush 449 kr
Nelly.com

Att komma i form efter Din graviditet

Att komma i form efter sin graviditet, det är jätte viktigt för mig! Längtar redan nu att få på mig mina gamla jeans eller kanske ännu bättre - att få köpa sig ett par nya jeans när man är nöjd och fit igen :-) som jag ska kämpa kan jag säga.
Har gått upp ca 18 kg och min ideal vikt ligger på ca 53-54 kg - där trivs jag bra!
Jag kan tänka mig att det kanske är ganska lätt att  " fastna där ", att liksom inte ta tag i sin kropp för att man är trött och barnet går i första hand. Men glöm inte dig själv! Alla trivs vi som bäst när vi känner oss fina :-) och det är vi ALLA värda


Att kunna använda "vanliga" kläder igen är en kul utmaning för många kvinnor som fått barn. Men vänta dig inte att kunna komma in i dina favoritjeans på minst flera veckor. Kom ihåg att det tog 40 veckor att få den kropp som föder barn, så det tar lite tid att "komma tillbaks". 

Det är viktigt att inte ta i för mycket, särskilt i början, eftersom man behöver energi för att återhämta sig från förlossningen. Vänta helst åtminstone 3 månader eller tills du varit på efterkontroll innan du börjar med ett egentligt träningsprogram. Men du kan - och i de allra flesta fall, bör - komma igång med promenader,bäckenbottenövningar och övningar för särskilt nedre magmuskulaturen nästan genast. 

De första veckorna kan du börja med snabba promenader för att öka cirkulationen och få allmän motion. Gå så mycket du orkar, även om det bara är 10-15 minuter och öka i takt med att du blir starkare. Gå med en naturlig, avslappnad gång och svängande armar. Gör en 5-10 minuters uppvärmning med varsamma knäböjningar, cirklar med skuldrorna och armarna. Försök att göra tre motionspass på 20-30 minuter varje vecka. Kom ihåg dina bäckenbottenövningar (knipövningar) medan du är ute och går, för att undvika senare problem medinkontinens. 

När du har gått på efterkontroll och vet att allt är som det ska med kroppen, kan du öka till 50-60 minuter kontinuerlig gång, 4-5 dagar per vecka. Du kan naturligtvista med dig bebisen i barnvagn. När du kan gå 20 minuter utan problem, kan du öka takten. Sikta på att gå ungefär 1,5 km på 15 minutes. 

Med en ny bebis kan det vara svårt att hitta tid för regelbunden träning, men det går - med lite beslutsamhet. Om det är svårt att göra 30 minuter åt gången, kanske du kan göra tre 10-minuterspass under dagens lopp istället? Framför allt är det viktigt att du hittar något du tycker om att göra och ser fram emot. 

Det är oftast lättare att träna om man kan ha med sig bebisen. En del mammor sätter bebisen i en sele och dansar till skön musik.  Sele på magen och gör utfall framåt, knäböjningar och armövningar med vikter. Du kanske hellre går på mammajympa (eller mamma-och-bebis-jympa), där du dessutom kan träffa andra. 

En annan möjlighet för dig som vill träna hemma är en träningsvideo. Sätt bebisen i den babysitter, barnstol, eller lekhage under tiden eller träna när bebisen sover. 

Ha tålamod och kom ihåg följande: 

• Väg dig enbart en gång i veckan, vid samma tid och sikta på långsam, stadig viktnedgång. Ungefär ett halvt kilo i veckan är en säker ambitionsnivå. 

• När du gjort din efterkontroll och fått reda på att allt är som det ska med kroppen, kan du börja med vilken sorts aerobisk motion som helst för att hjälpa dig komma i form. Träningsformer som använder stora muskelgrupper (gång, simning, cykling eller jogging) och höjer pulsen är särskilt effektiva. 

• Mjukstarta om du inte är van vid att motionera och öka takten och ambitionerna gradvis. Om du börjar för tidigt och för hårt, kan avslaget öka eller bli rosa - ett tecken på att du tagit i för mycket. 

• Träna när brösten inte är fulla med mjölk om du ammar och bär sportbehå ovanpå amningsbehån för ökad komfort. 

• Ge dig själv beröm för att ha nått lagom stora mål, som att träna tre gånger i veckan. 

• Detta är inte rätt tid att banta för att gå ner i vikt. Visserligen är amningen i princip oberoende av näringsintaget från kosten de första månaderna (de fettdepåer du byggde upp under graviditeten tillför energiinnehållet), men om din kost är otillräckligt kommer du att känna dig trött och håglös. (Läs mer om bra kost för ammande kvinnor.) 

Lycka till! Det kan ta tid, men om du har tålamod och uthållighet kan du i slutändan komma i bättre form än du var innan graviditeten. 







Så vi lägger INTE den här sidan till efter graviditeten , utan tvärt om ;-)

Att gå över tiden som jag!



Det går inte att säga exakt vilken dag barnet ska födas. Förlossningen brukar starta ungefär 280 dagar, eller 40 veckor, efter den senaste menstruationen. I samband med ultraljudsundersökningen får du besked om beräknad förlossningsdag.

Även om du försöker att inte fokusera alltför mycket på det beräknade förlossningsdatumet är det lätt att bli besviken och frustrerad när datumet passerat. Plötsligt ter sig två, tre dagar som en evighet och varje litet molande i magen kan få dig att tro att det är dags. För en del blir det i stället en välkommen paus då man kan ta det lugnt, läsa på och förbereda sig inför förlossningen och det nya livet.

Hur länge kan man gå över tiden?

De flesta kvinnor går över sitt beräknade datum. Många är gravida i 41 veckor, en del till och med lite längre. Din barnmorska bokar tid för igångsättning till den dag då du är i vecka 42+0.

Fördelar med att gå över tiden

Det finns flera fördelar med att invänta en spontan förlossningsstart även om du går över tiden och det känns tungt. Din kropp hinner förbereda sig på förlossningen, livmodertappen kan bli mjukare och börja öppna sig och hormonet relaxin mjukar upp dina bäckenfogar ytterligare. Att föda när kroppen sätter i gång av sig själv är alltid bäst så länge du mår bra och det inte finns några komplikationer.

Äta, vila och sova

Fokusera på dina basbehov i slutet av graviditeten. Passa på att vila och sova så mycket du kan. Unna dig att vara lite lat och göra det du tycker om. Förlossningen kan starta vilken timme på dygnet som helst. Har du sovit dåligt en natt, se till att sova på dagen. Det är viktigare att sova när du kan än att hålla en viss dygnsrytm. Detsamma gäller när barnet är fött.
Maten är viktig under hela graviditeten. Mot slutet av graviditeten kan det vara svårt att äta eftersom barnet trycker på magsäcken. Försök att äta lite och ofta och ät det du tycker om. Ett bra tips är att frysa in rester från middagar. Färdiga portioner att värma i mikron är ovärderliga när barnet kommit och du sitter och ammar.

Fråga om råd

Om du undrar över något kan du dygnet runt fråga en sjuksköterska via internet och få ett personligt svar inom två timmar genom att logga in på Vårdguidens e-tjänst Mina vårdkontakter.
Du kan även dygnet runt prata med en sjuksköterska och få råd, ring Vårdguiden på telefon 08-320 100. De som svarar kan även tala om vilken vårdcentral du är listad på.

På andra språk

  • För råd på arabiska, ring 08-528 528 38.
  • För råd på bosniska, kroatiska eller serbiska, ring 08-528 528 96.

Sök vård

Din barnmorska vet hur länge du gått över tiden och när en eventuell igångsättning måste ske.
Tung mage

En trött jag.. 14/10-2010

11.46

Dag 5 : ingen bebis ännu... Nu börjar det bli jobbigt!! Känner mig som en flodhäst, eller rättare sagt som en sur flodhäst. Tummen är typ lika stor som lillfingret.
Snälla snälla snälla lilla söta bebis kom ut till oss!!
Redan nu har han visat att han har övertaget på Pappa och Mamma.
Riktig liten tuffing.





Väskan är packad , kameran är laddad ALLT är redan fixat och klart!
Och idag är det besök hos barnmorskan.. Jag minns när vi satt där och hon bokade in den 14 oktober, både jag och min Ville sa " neeehehehe men då har vi ju redan fått, så det är ett återbesök då eller??"
Barnmorskan svarade snabbt med ett leende på läpparna : nee men i dom flesta fallen så går man över tiden så då är det lika så bra att boka in en tid redan nu.
Vi bara : tittade på varandra och sma skakade på huvudet, och bara neehehe.. inte vi inte tänkte vi.
Och vad händer? Här sitter man svullnare än någonsin och vill knappt gå till barmorskan för jag är livrädd att hon ska säga " huuuuur känns det?? vaaaa..( med ett leende ) ja det var ju det här jag sa, dom flesta går över Men så är det.
Jag kommer sitta där helt tyst med tårar i ögonen ;-) och tycka allmänt synd om mig själv!

Nix nu får jag rycka lite i min positiva sida känner jag!! Nu ska jag ta mig en dusch och tänka igenom vad jag ska ställa för frågor till barnmorskan osv..
Ha det toppen så länge så skriver jag lite senare




PUSS PÅ ER

onsdag 13 oktober 2010



Valco Ion Single



2010 Stokke Xplory Stroller Basic





Dom här två vagnarna hade jag till det minsta barnet när jag arbetade i USA och nu när jag själv snart ska bli mamma så skulle jag mer än gärna kunna tänka mig att köpa någon utav dem här. Jätte lätt styrda bägge två, och extremt lätta att fälla ihop, speciellt modellen Valcon. Till och med min sambo Ville sa det då han "provkörde" Valcon. 
Stokke är en hyffsat tuff design tycker jag, och gillar att du kan vända på den.
Finns i massa läckra färger också. Och tro mig, den väcker uppmärksamhet "om man nu gillar det " ;-)


Själva så föll vi pladask för ------->

Graco Symbio 







Älskar vår vagn, den verkar toppen och framför allt säker.
Nu väntar vi bara att få lägga vår lille krabat i vår vagn, och hoppas på att han kommer att gilla den.


                                                  

18:23 UGGS BABY

Dom här sötnosarna inväntar jag.. springer till dörren varje dag när jag hör att posten kommer..så otroligt söta
Finns även på Skattkammaren här i Borås Pris 750 kr






Den här lilla giraffen ger ifrån sig glada ljud när barnet trycker på den, och den lär barnet att orsaka en effekt. I USA var den här otroligt "stor"  Sophie The Giraffe.
Det minsta barnet i " Min familj " hade Sophie The Giraffe.
En liten söt giraff måste jag själv  säga :-)






Sophie Giraff är något så ovanligt som en naturlig och giftfri leksaks-klassiker. Sophie kom nämligen till redan på 60-talet. Hon är gjord av naturgummi från Hevea-trädet. Färgen är ofarliga livsmedelsfärger. Sophie är med andra ord helt och hållet bitvänlig.

Sophie Giraff har fått en massa fina utmärkelser också! Vad sägs om utnämningarna "Practical Parenting 2010-2011 GOLD award" i England & "ASTRA Best Toys for Kids", i USA. Fast vi och många av våra kunder visste ju redan att hon är bäst :-)

Storlek 18 cm.

Passar för barn från 0 mån. Pris ca 175 kr på internet.



Lite länkar till er mammor och alla andra

www.libero.se


www.familjetorget.se

www.letsgostrolling.com -----> den här länken är från USA, jag jobbade som au.pair i ett år för en familj
och mamman i familjen hade detta företag. En stor web i USA

www.babyshop.se

www.polarnopyret.se finns även som Butik i Borås nu :-) Det gillar jag

www.ajabajakids.com


Promenad ner till stan 

Äta bra under sin graviditet

Graviditeten är en idealisk tid att börja ta hand om dig själv, både fysiskt och känslomässigt, extra bra. Några enkla riktlinjer kan öka dina chanser till en frisk bebis och god hälsa under graviditeten: 

1. Etablera goda kontakter med mödravården från början 

Din bebis hälsa befordras av bra hälsovård under graviditeten och du kommer att må bra av att etablera en bra relation med MVC så tidigt som möjligt. 

2. Äta bra 

Det är inte nödvändigtvis så att du kommer att äta mer när du väntar barn, men detär viktigt att äta välbalanserad och nyttig kost. Många utvecklar specifik smak för eller emot viss mat, men du kan alltid hitta hälsosamma alternativ med jämförbart näringsinnehåll om det är något särskilt du inte vill äta. Du bör sikta på att äta frukt och grönt, kolhydrater (helst fullkornsprodukter), protein - t ex fisk, kött, ägg, nötter, eller baljväxter - samt någon mejeriprodukt varje dag. 

3. Vara noga med hygienen kring matvaror 

Eftersom vissa typer av mat kan föra med sig hälsorisker för bebisen, är det bäst att undvika dem under graviditeten. Listerios kan orsaka missfall eller svår sjukdom hos nyfödda och är en bakterieinfektion som kan finnas i bland annat mjuka vit- och blåmögelostar som brie, camembert och gorgonzola. Däremot kan du äta hårda osttyper och processad mjukost som Philadelphia och Boursin. För att skydda dig mot toxoplasmos, som är en sällsynt sjukdom med potentiellt allvarliga konsekvenser för det ofödda barnet, är det viktigt att ha gummihandskar om du byter kattsand eller gräver i trädgården, undvika rått eller otillräckligt tillagat kött och tvätta grönsaker noga för att få bort jordrester. Du bör även vara noggrann med hygienen när du använder ägg eller tillagar kyckling: Rå eller otillräckligt tillagad kyckling och råa eller löskokta ägg kan bära salmonella. 

(Läs mer om hygien kring matvaror under graviditeten

4. Ta kosttillskott med folsyra 

Det enda kosttillskottet som generellt rekommenderas är folsyra, som kan förebygga mot ryggmärgsbråck och andra neuralrörsdefekter. Ryggmärgsbråck är en fosterskada som uppstår när fostrets neuralrör inte tillsluts som det ska och kan ge upphov till allvarliga funktionshinder. Kvinnor som försöker bli med barn rekommenderas att tillse ett dagligt intag av folsyra på 400 µg från och med befruktningen och till och med tredje graviditetsmånaden. Detta kan ske genom ett lämpligt kosttillskott, eller genom att öka intaget av folsyra från den mat du äter. Grönsaker är särskilt rika på folsyra och en del frukostflingor är berikade. Andra viktiga näringsämnen under graviditeten är järn och kalcium. Dessa kan du normalt se till att du får tillräckligt av genom att äta hälsosamt. Oljorna från fet fisk har också visat sig ha positiv effekt på fostrets tillväxt och nervsystem. Försök äta fet fisk (t ex sill, strömming, makrill, lax, sardiner) 2-3 gånger i veckan. Som alternativ kan du ta kapslar med fisk- eller fiskleverolja (välj en produkt utan tillsatt A-vitamin). 

5. Motionera regelbundet 

Lämplig motion kan hjälpa dig bära den extra vikten under graviditeten och förbereda dig för förlossningen. Dessutom gör det det lättare att komma i form efter att du har fått barn. Det har en sinnesstämningshöjande effekt och kan bidra till att förebygga mot känslor av nedstämdhet under graviditeten - forskning har visat att regelbunden motion påverkar serotoninhalten,vilket i sin tur påverkar din sinnesstämning. Om du är van motionerare eller sportutövare, kan du fortsätta med det under graviditeten så länge du känner att du mår bra av det. Undantaget är naturligtvis om din sport eller motionsform för med sig risk för fall eller slag. Lugna motionsformer som gångsimning, vattengymnastik och yoga är också bra. 

6. Träna bäckenbottenmuskulaturen 

Tonåren är egentligen den bästa tiden för att börja träna bäckenbottenmuskulaturen, men många kvinnor tänker inte seriöst på detta förrän under graviditeten. Bäckenbottenmuskulaturen är den "hängmatta" av muskler som bär upp urinblåsan, vaginan och ändtarmen. De kan kännas svagare än vanligt under graviditeten p g a att de då utsätts för mer tryck och därför att graviditetshormoner kan göra dem något slappare. Du kan stärka bäckenbottenmuskulaturen med dagliga övningar. För att få in en rutin så att du kommer ihåg att göra dem, kan du välja stunder eller sysslor under dagen (handtvätt, tandborstning, väntan på buss...) som du kan kombinera med tio långsamma och tio snabba "knip". En sjukgymnast kan ge dig mer information om dessa övningar. 

7. Undvik alkohol 

Eftersom den alkohol du dricker snabbt når din bebis genom blodomloppet och moderkakan, så är det klokt att undvika att dricka alkohol under graviditeten eftersom ingen vet var gränsen går för ett "säkert" intag. Men man vet att kvinnor som dricker mer än två standardglas per dag löper högre risk att bebisen föds med fullt utvecklat fetalt alkoholsyndrom (FAS). Barn som föds med FAS har ofta hämmad mental och fysisk utveckling, beteendestörningar och missbildningar i utseende och hjärta. 

8. Skär ner på koffeinintaget 

Kaffe, té och coladrycker innehåller koffein, en mild centralstimulerande substans som en del experter misstänker kan bidra till att bebisar får lägre födselvikt. Forskningsresultaten är inte entydiga, men man har föreslagit en "säker" gräns vid fyra koppar kaffe per dag (vilket motsvarar sex koppar té eller åtta burkar coladryck). Liksom med alkohol kan det kännas säkrare att undvika att utsätta sig för risker och välja koffeinfria alternativ istället. Varför inte öka intaget av mineralvatten med en skiva citron eller lime istället? 

9. Sluta röka 

Rökning under graviditeten för med sig ökade risker för missfall, för tidig förlossning, moderkaksavlossning, fosterdöd under graviditeten och plötslig spädbarnsdöd. En del studier pekar mot att kvinnor som röker 20 eller fler cigaretter under graviditeten löper större risk att föda barn med läpp-, käk- och gomspalt. Det bästa är naturligtvis att sluta röka när du först börjar planera att försöka få barn, men om du inte kunnat göra detta, är snarast bättre än aldrig. (Läs mer råd om hur du slutar röka när du är gravid

10. Vila 

Tröttheten du känner i första och tredje trimestern är kroppens tecken på att du behöver ta det lugnt. Det kanske kan kännas som en extravagans att ta en extra tupplur då och då, men både du och bebisen mår bra av det om du kan. I brist på middagssovande, kan du kanske ta en halvtimmes paus och lägga upp benen. Avslappningstekniker som yoga, stretching, djupandning och massage kan alla hjälpa till att minska eventuell stress och hjälpa dig sova bättre. (Du kan läsa mer råd och tips i Graviditet och din sömn.)